Ny rekrutterer i Bee2Bee

Monique er en relasjonsbygger som trives i samarbeidet med kundene. Med et brennende ønske om å være til hjelp for både kunder og kandidater, og ikke bare jobbe for dem, men sammen med dem, var Monique et naturlig valg da Bee2Bee skulle utvide staben med en ny rekrutterer.

 

Bred yrkeserfaring

Monique Eliassen begynte som rekrutterer hos Bee2Bee i august 2022. Da hadde hun allerede tilbakelagt en spennende karrierevei, blant annet som partner og avdelingsleder i bemanningsselskapet Jobzone, avdelingsleder og konsulent på publiseringssenteret i Simployer, og produkteier for digitale håndbøker i 4 human .

Med et bredt spekter i sin yrkeserfaring, kan hun også fortelle om en tid som tilrettelegger for amerikansk militært personell ved NATO-basen i Stavanger. En lærerik tid som ga innsikt i en helt unik organisasjonskultur.

Et vidt karrierespekter til tross, er det nettopp i rekrutteringsbransjen hun føler seg mest hjemme.

– Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker. Arbeidet med å få rett person på rett plass, i rett stilling – Det er et stort fag i seg selv, og man blir aldri utlært. Men med de nye kollegaene mine i Bee2bee får jeg virkelig muligheten til å lære av de beste. Som rekrutterer får jeg hele tiden bruke mange sider av meg selv, utvikle meg og lære i kontakt med andre.

 

DNV-sertifisering

I bunnen har Monique en utdanning innen markedsføring fra BI, med spesialisering i HR. Når hun arbeider, har hun alltid som mål å bruke verktøyene og faget for å gjøre en god prosess.

– Når en ny person skal ansettes i en stilling, er det viktig å stille seg de rette spørsmålene. Hvilke oppgaver skal gjøres og hvilke egenskaper trengs for å lykkes med dette? Hvordan bør personen være satt sammen faglig og sosialt for å passe inn i denne stillingen og dette arbeidsmiljøet?

I september 2022 DNV-sertifiseres Monique innen rekruttering og tar stadig nye sertifiseringer for å holde seg oppdatert i faget. Mulighetene for slik faglig utvikling var viktig for Monique da hun skulle bytte jobb.

Sertifiseringer som DNV kvalitetssikrer og standardiserer hvordan du kan og skal behandle kandidater og prosesser. Valget skal være godt begrunnet og prosessen ivareta etiske prinsipper og verdier.

 

Motivasjon og inspirasjon

I løpet av sin karriere som rekrutterer har Monique rukket å bistå mange kandidater på deres vei inn i nye posisjoner i arbeidslivet. Ofte til merkantile stillinger som økonomi, administrasjon, salg, lager og logistikk. Og selv om hun har hatt mange ulike oppdrag og dekket opp flere ulike stillinger, er det likevel ikke disse hun velger å dra frem på spørsmål om hvilken jobb hun husker best fra rekrutteringsbransjen:

– Jeg husker mange personer vi har fått på plass i ny jobb, men spesielt én kandidat som hadde gått arbeidsledig veldig lenge. Han var inne i en «ond sirkel» og hadde mistet troen på seg selv. Dette gjenspeilet seg i intervjuer. Gjennom en god kartleggingsprosess endte vi opp med å kunne tilby ham jobb hos en av våre kunder.  Senere møtte han opp på kontoret mitt med blomster og konfekt og et smil jeg ikke glemmer med det første. Sånne øyeblikk blir man aldri lei av.